menu

Rodzinne otwarcie sezonu grillowego

     

Majówka za nami, grill odkurzony po zimowaniu w piwnicy ale temat biesiadowania na świeżym powietrzu jeszcze się nie wyczerpał. Sezon grillowy to czas, który poza prostym wypoczynkiem zobowiązuje nas również do przygotowania prostych dań. Pstrąg to jedna z najpyszniejszych i najzdrowszych polskich ryb ale jest też łatwa w samym przyrządzeniu. W naszej rodzinie sprawdza się idealnie na wiosenną kolację lub grilla. Zapach świeżego koperku, masła z dodatkiem kilku kropel soku z cytryny lubimy wszyscy, od najmłodszych po najstarszych. W towarzystwie pieczonych ziemniaków i schłodzonej Coca-Coli nasz wieczór szybko się nie skończy.

 

Cały przepis znajdziecie tu —> Pstrąg z grilla

 

 

Surową rybę solimy i pieprzymy.

 

 

Wkładamy do jej brzucha 3 plasterki cytryny i parę cienkich  plasterków czosnku.

 

 

Dokładamy gałązkę natki i trochę masła.

 

 

Pstrąga kładziemy na mocno rozgrzany grill. Grillujemy ok. 6 min z każdej strony, a gotową rybę podajemy z ćwiartką cytryny.

 

 

Więcej przepisów znajdziecie w bezpłatnej aplikacji SimplyTastly (więcej na www.SimplyTastly.pl)

 

2 odpowiedzi na “Rodzinne otwarcie sezonu grillowego”

  1. Krzysiek luka napisał(a):

    Trafiłem tutaj gdyż potrzebuje porady co do przygotowania piersi z kurczaka, krojenia oraz marynaty na grila może ten wpis zachęci Cię do zrobienia takiego filmu.
    pozdrawiam Krzysiek

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję