menu

Rodzinne otwarcie sezonu grillowego

     

Majówka za nami, grill odkurzony po zimowaniu w piwnicy ale temat biesiadowania na świeżym powietrzu jeszcze się nie wyczerpał. Sezon grillowy to czas, który poza prostym wypoczynkiem zobowiązuje nas również do przygotowania prostych dań. Pstrąg to jedna z najpyszniejszych i najzdrowszych polskich ryb ale jest też łatwa w samym przyrządzeniu. W naszej rodzinie sprawdza się idealnie na wiosenną kolację lub grilla. Zapach świeżego koperku, masła z dodatkiem kilku kropel soku z cytryny lubimy wszyscy, od najmłodszych po najstarszych. W towarzystwie pieczonych ziemniaków i schłodzonej Coca-Coli nasz wieczór szybko się nie skończy.

 

Cały przepis znajdziecie tu —> Pstrąg z grilla

 

 

Surową rybę solimy i pieprzymy.

 

 

Wkładamy do jej brzucha 3 plasterki cytryny i parę cienkich  plasterków czosnku.

 

 

Dokładamy gałązkę natki i trochę masła.

 

 

Pstrąga kładziemy na mocno rozgrzany grill. Grillujemy ok. 6 min z każdej strony, a gotową rybę podajemy z ćwiartką cytryny.

 

 

Więcej przepisów znajdziecie w bezpłatnej aplikacji SimplyTastly (więcej na www.SimplyTastly.pl)

 

4 odpowiedzi na “Rodzinne otwarcie sezonu grillowego”

  1. Krzysiek luka napisał(a):

    Trafiłem tutaj gdyż potrzebuje porady co do przygotowania piersi z kurczaka, krojenia oraz marynaty na grila może ten wpis zachęci Cię do zrobienia takiego filmu.
    pozdrawiam Krzysiek

  2. Paulina napisał(a):

    Cieszę się, że natrafiłam na ten tekst. Poszerzył on moją wiedzę i myślę, że zainteresuję się tym tematem jeszcze bardziej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję