X

Czego szukasz?

patelnia tytanowa WOLL
3 lipca 2018|Testy/Recenzje

Patelnia tytanowa WOLL – recenzja

Przez lata praktyki w gastronomii jako szef kuchni. Czy jako domowy „kuchcik”, nauczyłem się że nieważna jest ilość  sprzętu kuchennego ale jego jakość i uniwersalność. Idealnym przykładem takiej wszechstronności jest patelnia tytanowa WOLL.

Powiew profesjonalnego gotowania w Twojej kuchni

  Kiedy zostałem poproszony o przetestowanie, któregoś z produktów z asortymentu sklepu https://www.patelnie-tytanowe.pl/. Od razu wpadła mi w oko patelnia tytanowa WOLL z serii DIAMOND PRO. Urzekł mnie jej nowoczesny design i prostota stali nierdzewnej. Pomyślałem, to jest patelnia stworzona dla mnie. Jej niski rant sprawia, że nie muszę używać łyżki do mieszania. Mogę w łatwy sposób podrzucać składniki, nie brudząc przy tym dodatkowych sprzętów. Patelnia tytanowa WOLL z serii DIAMOND PRO, to powiew profesjonalnego gotowania w Twojej kuchni.  

Jeżeli  chcecie wybrać dobrą patelnię tytanową to zapraszam do zestawienia najpopularniejszych patelni tytanowych dostępnych na rynku: zestawienia najpopularniejszych patelni tytanowych ( link)

   

Patelnia tytanowa WOLL Szereg zalet

  Patelnia tytanowa WOLL, to szereg zalet nie do przecenienia:  
  • Zdrowie i wygoda– Nieprzywierająca powłoka nano kompozytowa „non-stick”, sprawia że w znacznym stopniu można ograniczyć lub całkowicie wyeliminować tłuszcz z wielu potraw. Przygotowanie potraw, które dotąd przywierały do Twojej starej patelni, okaże się dziecinnie proste.
 
  • Oszczędność– Patelnia tytanowa WOLL niesamowicie przewodzi i kumuluje ciepło, co znacząco wpływa na zmniejszenie zużycia energii do gotowania (50-60% oszczędności) i pieczenia (ok. 90% oszczędności).
 
  • Trwałość – Wystarczy powiedzieć, że tytan jest wykorzystywany jako budulec promów kosmicznych, czy silników odrzutowych. Specjalna szlachetna powłoka – ceramika tytanowo – diamentowa – zapewnia długą żywotność naczyń.
 
  • Gwarancja– 25 lat na równość dna. 2 lata na powłoki i uchwyty.
 

Przepis na sukces w kuchni

  Patelnia niska WOLL Diamond Pro (link)  to przepis na sukces w kuchni. Już Wam tłumaczę dlaczego. Oprócz tego, co napisałem powyżej, warto także wspomnieć o ergonomicznej rączce, odpornej na temperaturę do 250°C. Myć można ją w zmywarce, ale ręczne jest równie proste. Oczywiście służy do wszystkich rodzajów kuchenek: gazowych, elektrycznych, indukcyjnych itp. W zestawie pokrywa z hartowanego szkła, również wytrzymuje temperaturę do 250°C.   Jak sami widzicie, z taką patelnią życie stanie się łatwiejsze i zdrowsze. Ograniczycie również ilość naczyń, potrzebnych do przygotowania posiłku. Na „deser” podrzucam mój przepis, na polędwiczkę wieprzową z ratatouille. Najłatwiej przygotować ją oczywiście na patelni tytanowej marki WOLL.   SMACZNEGO!   Polędwiczka wieprzowa z ratatouille

Składniki:

 
  • 500 g polędwiczki wieprzowej
  • 100 g boczku wędzonego w plastrach
  • 2 małe czerwone cebule
  • 2 małe papryki różnokolorowe
  • 1 mały bakłażan
  • 2 małe cukinie
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 500 g przecieru pomidorowego
  • 100 ml wody
  • garść liści bazylii
  • sól, pieprz, ew. cukier
 

Przygotowanie:

Polędwiczkę pokrój w medaliony grubości, około 5 cm. Dopraw solą i pieprzem, zawiń każdy kawałek w plaster boczku i obwiąż sznurkiem lub zepnij wykałaczką.   Patelnie rozgrzej, układaj na niej medaliony. Obsmaż na średnim ogniu z każdej strony, do uzyskania ciemnozłotego koloru. Podsmażoną polędwiczkę, przełóż na talerz.   Cebulę pokrój w grubsze piórka, paprykę w większą kostkę. Z cukinii i bakłażana wykrój gniazda nasienne, pokrój w większą kostkę, podobnie jak paprykę. Czosnek obierz, pokrój w plastry.   Na tej samej patelni rozgrzej oliwę, wsyp wszystkie warzywa oprócz czosnku. Dopraw solą i pieprzem, podsmaż aż zmiękną i lekko się zarumienią, około 5-6 minut. Dodaj czosnek, podgrzewaj jeszcze chwilę, następnie wlej przecier pomidorowy i wodę. Na patelnie włóż podsmażone medaliony, duś na małym ogniu, pod przykryciem 15-20 minut.   Najlepiej smakuje z ryżem, makaronem lub bagietką.    

Udostępnij!

Sprawdź również
patelnia tytanowa WOLL
3 lipca 2018|Testy/Recenzje

Patelnia tytanowa WOLL – recenzja

Przez lata praktyki w gastronomii jako szef kuchni. Czy jako domowy „kuchcik”, nauczyłem się że nieważna jest ilość  sprzętu kuchennego ale jego jakość i uniwersalność. Idealnym przykładem takiej wszechstronności jest patelnia tytanowa WOLL.

Przejdź do wpisu
18 listopada 2016|Kulinaria

Zastanów się czego nie musisz robić – przepis na mistrzowskie szparagi

Zastanów się czego nie musisz robić – przepis na mistrzowskie szparagi Korzystając z trwającego sezonu na szparagi odwiedziłem gospodarstwo ekologiczne..

Przejdź do wpisu
Kulinarna wyprawa do Gruzji
16 maja 2020|Podróże

Kulinarna wyprawa do Gruzji, czyli smaki Adżarii cz.1

Kulinarna wyprawa do Gruzji, czyli smaki Adżarii to relacja z mojej podróży do Gruzji, która odbyła się na początku marca tego..

Przejdź do wpisu