X

Czego szukasz?

patelnia tytanowa WOLL
3 lipca 2018|Testy/Recenzje

Patelnia tytanowa WOLL – recenzja

Przez lata praktyki w gastronomii jako szef kuchni. Czy jako domowy „kuchcik”, nauczyłem się że nieważna jest ilość  sprzętu kuchennego ale jego jakość i uniwersalność. Idealnym przykładem takiej wszechstronności jest patelnia tytanowa WOLL.

Powiew profesjonalnego gotowania w Twojej kuchni

 Kiedy zostałem poproszony o przetestowanie, któregoś z produktów z asortymentu sklepu https://www.patelnie-tytanowe.pl/. Od razu wpadła mi w oko patelnia tytanowa WOLL z serii DIAMOND PRO. Urzekł mnie jej nowoczesny design i prostota stali nierdzewnej. Pomyślałem, to jest patelnia stworzona dla mnie. Jej niski rant sprawia, że nie muszę używać łyżki do mieszania. Mogę w łatwy sposób podrzucać składniki, nie brudząc przy tym dodatkowych sprzętów. Patelnia tytanowa WOLL z serii DIAMOND PRO, to powiew profesjonalnego gotowania w Twojej kuchni. 

Jeżeli  chcecie wybrać dobrą patelnię tytanową to zapraszam do zestawienia najpopularniejszych patelni tytanowych dostępnych na rynku: zestawienia najpopularniejszych patelni tytanowych ( link)

  

Patelnia tytanowa WOLL Szereg zalet

 Patelnia tytanowa WOLL, to szereg zalet nie do przecenienia: 
  • Zdrowie i wygoda– Nieprzywierająca powłoka nano kompozytowa „non-stick”, sprawia że w znacznym stopniu można ograniczyć lub całkowicie wyeliminować tłuszcz z wielu potraw. Przygotowanie potraw, które dotąd przywierały do Twojej starej patelni, okaże się dziecinnie proste.
 
  • Oszczędność– Patelnia tytanowa WOLL niesamowicie przewodzi i kumuluje ciepło, co znacząco wpływa na zmniejszenie zużycia energii do gotowania (50-60% oszczędności) i pieczenia (ok. 90% oszczędności).
 
  • Trwałość – Wystarczy powiedzieć, że tytan jest wykorzystywany jako budulec promów kosmicznych, czy silników odrzutowych. Specjalna szlachetna powłoka – ceramika tytanowo – diamentowa – zapewnia długą żywotność naczyń.
 
  • Gwarancja– 25 lat na równość dna. 2 lata na powłoki i uchwyty.
 

Przepis na sukces w kuchni

 Patelnia niska WOLL Diamond Pro (link)  to przepis na sukces w kuchni. Już Wam tłumaczę dlaczego. Oprócz tego, co napisałem powyżej, warto także wspomnieć o ergonomicznej rączce, odpornej na temperaturę do 250°C. Myć można ją w zmywarce, ale ręczne jest równie proste. Oczywiście służy do wszystkich rodzajów kuchenek: gazowych, elektrycznych, indukcyjnych itp. W zestawie pokrywa z hartowanego szkła, również wytrzymuje temperaturę do 250°C. Jak sami widzicie, z taką patelnią życie stanie się łatwiejsze i zdrowsze. Ograniczycie również ilość naczyń, potrzebnych do przygotowania posiłku. Na „deser” podrzucam mój przepis, na polędwiczkę wieprzową z ratatouille. Najłatwiej przygotować ją oczywiście na patelni tytanowej marki WOLL. SMACZNEGO! Polędwiczka wieprzowa z ratatouille

Składniki:

 
  • 500 g polędwiczki wieprzowej
  • 100 g boczku wędzonego w plastrach
  • 2 małe czerwone cebule
  • 2 małe papryki różnokolorowe
  • 1 mały bakłażan
  • 2 małe cukinie
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 500 g przecieru pomidorowego
  • 100 ml wody
  • garść liści bazylii
  • sól, pieprz, ew. cukier
 

Przygotowanie:

Polędwiczkę pokrój w medaliony grubości, około 5 cm. Dopraw solą i pieprzem, zawiń każdy kawałek w plaster boczku i obwiąż sznurkiem lub zepnij wykałaczką. Patelnie rozgrzej, układaj na niej medaliony. Obsmaż na średnim ogniu z każdej strony, do uzyskania ciemnozłotego koloru. Podsmażoną polędwiczkę, przełóż na talerz. Cebulę pokrój w grubsze piórka, paprykę w większą kostkę. Z cukinii i bakłażana wykrój gniazda nasienne, pokrój w większą kostkę, podobnie jak paprykę. Czosnek obierz, pokrój w plastry. Na tej samej patelni rozgrzej oliwę, wsyp wszystkie warzywa oprócz czosnku. Dopraw solą i pieprzem, podsmaż aż zmiękną i lekko się zarumienią, około 5-6 minut. Dodaj czosnek, podgrzewaj jeszcze chwilę, następnie wlej przecier pomidorowy i wodę. Na patelnie włóż podsmażone medaliony, duś na małym ogniu, pod przykryciem 15-20 minut. Najlepiej smakuje z ryżem, makaronem lub bagietką.  

Udostępnij!

Sprawdź również
18 listopada 2016|Kulinaria

Szorstka przyjaźń wina z serem

Szorstka przyjaźń wina z serem Niebezpieczne związki   Podobno wino i ser to połączenie idealne. Szczególnie, gdy ser jest niezbyt …

Przejdź do wpisu
stół wigilijny
12 grudnia 2020|Porady dietetyczne

Jak spróbować wszystkich 12 potraw wigilijnych, nie przejadając się?

Jak spróbować wszystkich 12 potraw wigilijnych, nie przejadając się? Cały rok czekamy na te kilka dni… 12 potraw wigilijnych, pachnąca …

Przejdź do wpisu
18 listopada 2016|Kulinaria

Zastanów się czego nie musisz robić – przepis na mistrzowskie szparagi

Zastanów się czego nie musisz robić – przepis na mistrzowskie szparagi Korzystając z trwającego sezonu na szparagi odwiedziłem gospodarstwo ekologiczne …

Przejdź do wpisu