menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

-20 kotlecików schabowych
-20 plastrów szynki parmeńskiej
-40 liści szałwii
-1/2 szklanki szampana
-1/2 szklanki rosołu
-masło sklarowane
-500 ml śmietany 30%
-sól, pieprz, mąka

ocena:

Kotleciki schabowe z szynką dojrzewającą i szałwią

składniki

Mięso dobrze rozbić tłuczkiem. Na każdym plastrze położyć listek szałwii i przykryć plastrem szynki, oprószyć mąką. Na patelni klarowane masło.
Smażyć kotleciki najpierw ze strony szynki z szałwią, potem z drugiej strony. Po 3-4 minuty z każdej strony. Po usmażeniu przełóż kotleciki na półmisek.
Po zdjęciu mięsa wlej szampana i rosół, i na mocnym ogniu odparować. Wrzuć pozostałe liście szałwii i wlej śmietanę gotuj jeszcze 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

-20 kotlecików schabowych
-20 plastrów szynki parmeńskiej
-40 liści szałwii
-1/2 szklanki szampana
-1/2 szklanki rosołu
-masło sklarowane
-500 ml śmietany 30%
-sól, pieprz, mąka

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję