Przepis
Składniki
- 1 kg piersi kurczaka
- 1 łyżka tymianku, oregano i estragonu
- żurawina lub konfitury borówkowe
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka natki pietruszki
- 2 łyżeczki miodu
- olej
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
Piersi kurczaka nacieramy solą, olejem, miodem, przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 2 godziny. Rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim piersi po 3-5 minut z każdej strony. Przed podaniem układamy na piersi konfitury z żurawiny lub borówek. Dodatki i sałatka zależą od nasze inwencji i upodobań. Tak przygotowane piersi możemy również upiec na grillu.
Witam, przepis w tytule ma informacje, że to są piersi pieczone. Natomiast w opisie wykonania pisze tylko o smażeniu. Czy jest jakiś błąd? Dziękuję z góry za odpowiedź.