
13 września 2018|Testy/Recenzje
Grill Kamado Mini recenzja
Ozdoba całego ogrodu
Okazja nadeszło bardzo szybko, musieliśmy zorganizować przyjęcie urodzinowe w ogrodzie dla naszych córek. Ale żeby przygotować podwórko do takiej imprezy, trzeba je trochę ogarnąć. Wraz z Bogusią i jej mamą zabraliśmy się do roboty. Gdy spora część podwórka była już sprzątnięta, a my głodni, tu z pomocą przyszedł Grill Kamado Mini. Postanowiłem przygotować nam szybkie szaszłyki z indyka z wędzoną słoniną. Muszę przyznać, że często urządzenia do BBQ nie grzeszą urodą. Zupełnie inaczej jest z Grillem Kamado Mini, ze względu na wykonanie z wysokiej jakości glazury i ceramiki (grubość 1,5cm), jego wygląd jest oszałamiający. Stwierdziliśmy wręcz, że ten grill to ozdoba całego ogrodu. Nazwa mini jest tu tylko ze względu na jego kompaktowość, można go zabrać praktycznie wszędzie i nie zajmuje dużo miejsca. Natomiast dzięki powierzchni do grillowania 706 cm², można przygotować 6-kilogramowego indyka, 4 burgery, 1 kurczaka w pionie, 2 steki lub 1 stojak z żeberkami. A średnica rusztu to 37 cm!!! Jak na mini, nie jest źle 😉Bardzo długie grillowanie
Na grillu kamado mini potrawy przygotowuje się szybko, a specjalna konstrukcja pozwala na bardzo długie grillowanie. Gruba powłoka ceramiczna, ogranicza nagrzewanie się wierzchniej warstwy. Otwory wentylacyjne na górze oraz na dole, pozwolą precyzyjnie kontrolować temperaturę wewnątrz grilla. Otwierając lub zamykając zwiększasz lub zmniejszasz temperaturę. Grill Kamado Mini wyposażony jest oczywiście w duży termometr.Sezon grillowy przez cały rok
Jak dla mnie hasło „sezon grillowy przez cały rok” to święta prawda. Nasze zimy zrobiły się na tyle łagodne, że śmiało można grillować nawet w lutym. Na razie na spokojnie, bowiem mamy dopiero wrzesień. Wart natomiast odwiedzić stronę http://grillkamado.pl/ponieważ przygotowaliśmy dla Was kod rabatowy. Wystarczy, że przy zakupie w specjalne pole wpiszesz: jakub25 i dostaniesz 25% zniżki. Trzeba się spieszyć, promocja trwa do końca września. Dołączam także przepis na fantastyczny przepis na szaszłyk z indyka z wędzoną słoniną. A więcej przepisów na potrawy z grilla znajdziecie TU https://kuron.com.pl/category/potrawy-z-grilla/ W razie pytań piszcie komentarze, chętnie na wszystkie odpowiem 🙂 Szaszłyk z indyka z wędzoną słoniną- 500 piersi z indyka
- 150 g wędzonej paprykowanej słoniny
- 1 cukinia
- 200 g drobnych pieczarek
- 1 papryka czerwona
- 50 ml oliwy z oliwek
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 3 łyżki sosu sojowego jasnego
- 1 łyżeczka przyprawy curry
- ½ łyżeczki suszonego oregano
- 2 łyżki słodkiego sosu chilli
- sól, papryka ostra mielona
Przygotowanie:
Sprawdź również

3 lipca 2018|Testy/Recenzje
Patelnia tytanowa WOLL – recenzja
Przez lata praktyki w gastronomii jako szef kuchni. Czy jako domowy „kuchcik”, nauczyłem się że nieważna jest ilość sprzętu kuchennego ale jego jakość i uniwersalność. Idealnym przykładem takiej wszechstronności jest patelnia tytanowa WOLL.
Przejdź do wpisu
25 października 2024|Porady dietetyczne
Jakie właściwości ma ashwagandha?
Artykuł sponsorowany Ashwagandha jest znana w Polsce również jako witania ospała. Wspomniana roślina ma postać niewielkiego krzewu, który gromadzi cenne …
Czytaj dalej „Jakie właściwości ma ashwagandha?”
Przejdź do wpisu
8 lutego 2021|Porady dietetyczne
Dieta w chorobie Hashimoto
Dieta w chorobie Hashimoto Czym jest Hashimoto? Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, czyli choroba Hashimoto – jest najczęstszą przyczyną niedoczynności w krajach …
Czytaj dalej „Dieta w chorobie Hashimoto”
Przejdź do wpisu