menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Piersi przetnij wzdłuż na pół. Wymieszaj resztę składników kurczaka. W tak powstałej marynacie, zanurz drób. W tym czasie przygotuj sałatkę. W misce wymieszaj, pomidorki z całymi liśćmi kolendry. Resztę składników, cienko potnij na mandolinie (oprócz sezamu ). W małej miseczce, wymieszaj składniki dressingu. Sałatkę posyp sezamem (może być prażony). Pierś otrząśnij z nadmiaru marynaty. Smaż na patelni grillowej po około 4-5 minut każdej strony. Podawaj z sałatką.

ocena:

Grillowana pierś z kurczaka z błyskawiczną sałatką

składniki

Kurczak:
-4 piersi z kurczaka
-pół łyżeczki curry
-pół łyżeczki tymianku
-2 ząbki czosnku posiekane
-2 łyżki oleju
-1 łyżeczka miodu
-sól, pieprz
Sałatka:
-1 pęczek rzodkiewki bez listków (jeżeli liście są ładne też są jadalne)
-1 ogórek długi
-1 obrana cebula czerwona
-1 żółta papryka
-200 g pomidorków różnokolorowych
-1 pęczek kolendry
-1 łyżka sezamu
Dressing:
-sok z 1 cytryny
-1 łyżeczka miodu
-50 ml oliwy
-sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Piersi przetnij wzdłuż na pół. Wymieszaj resztę składników kurczaka. W tak powstałej marynacie, zanurz drób. W tym czasie przygotuj sałatkę. W misce wymieszaj, pomidorki z całymi liśćmi kolendry. Resztę składników, cienko potnij na mandolinie (oprócz sezamu ). W małej miseczce, wymieszaj składniki dressingu. Sałatkę posyp sezamem (może być prażony). Pierś otrząśnij z nadmiaru marynaty. Smaż na patelni grillowej po około 4-5 minut każdej strony. Podawaj z sałatką.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję