menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Obierz warzywa, pokrój cebulę w dużą kostkę i podsmaż na oleju z masłem w garnku, w którym będziesz gotować zupę. Po chwili dodaj czosnek w plasterkach i pokrojone w kostkę pietruszki i seler. Zalej bulionem, dodaj serek pokrojony w kostkę, liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz i sól. Gotuj do miękkości warzyw.
Po ugotowaniu, wyjmij liście laurowe i ziele angielskie a resztę zupy dokładnie zmiel blenderem. Jeśli trzeba dodaj wody lub jeśli chcesz złagodzić smak, odrobinę śmietany. Tortille pokrój na małe trójkąty i upiecz w piekarniku.

ocena:

Krem z białych warzyw

składniki

2 korzenie pietruszki
1 seler
4-5 ząbków czosnku
2 liście laurowe
3-4 ziela angielskie
1 serek topiony
2 cebule
1 l bulionu warzywnego
50 ml śmietany 18%
1 op. Tortilli
1 łyżka oleju
1 łyżka masła
ew. natka pietruszki
sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Obierz warzywa, pokrój cebulę w dużą kostkę i podsmaż na oleju z masłem w garnku, w którym będziesz gotować zupę. Po chwili dodaj czosnek w plasterkach i pokrojone w kostkę pietruszki i seler. Zalej bulionem, dodaj serek pokrojony w kostkę, liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz i sól. Gotuj do miękkości warzyw.
Po ugotowaniu, wyjmij liście laurowe i ziele angielskie a resztę zupy dokładnie zmiel blenderem. Jeśli trzeba dodaj wody lub jeśli chcesz złagodzić smak, odrobinę śmietany. Tortille pokrój na małe trójkąty i upiecz w piekarniku.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję