X

Czego szukasz?

Przepis
Potrawy wegetariańskiePrzekąski na zimno

Tortilla z pastą jajeczną z awokado

Tortilla z pastą jajeczną z awokado to przekąska, która ostatnio podbiła moje kubki smakowe. Idealnie nadaje się jako karnawałowy finger food, lub przekąska do pracy. Sama pasta kapitalnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek. Jej kremowa konsystencja z kawałkami prażonego słonecznika i nutą kolendry to prawdziwy HIT.

Tortilla z pastą jajeczną z awokado

Składniki:

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Jajka na twardo posiekaj w kosteczkę lub w słupki za pomocą krajalnicy do jajek. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, natomiast miąższ pokrój w drobną kostkę. Następnie w misce połącz jajko i awokado. 

Krok 2:

Do pozostałych składników dodaj sok z limonki, sos belgijski do frytek, jak również posiekane zioła. Następnie tortilla z pastą jajeczną z awokado musi być doprawiona solą oraz pieprzem, delikatnie wymieszaj składniki. Pamiętaj, że smak możesz również „podciągnąć” papryczką chilli lub ostrym sosem.

Krok 3:

Następnie pastę rozsmaruj równomiernie na plackach tortilli. Na koniec zwiń wrapy i pokrój na 3 cm kawałki.

Na koniec podrzucam —>LINK<— do zakładki z przekąskami.

Smacznego!!!

Udostępnij!

Wasze komentarze

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  1. Smak tego dania sprawił ze moje kubki smakowe oszalały polecam każdemu

  2. Wygląda przepysznie i odrazu mam takie pytanko czy tortille wcześniej są troszkę podgrillowane ?

Sprawdź również