menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mieszamy kawior, śmietanę, sok z cytryny i skórkę otartą z cytryny. Jaja ubijamy w misce i delikatnie solimy. Rozgrzewamy masło na patelni i wlewamy ubite jaja. Postępujemy na początku tak, jak zwykle przy smażeniu omletu. W pierwszej fazie smażymy omlet na dużym ogniu. Unosimy brzegi tak, żeby nie ścięte jaja wpływały pod spód tworzącego się omletu. Gdy wierzch będzie już ścięty, wylewamy na omlet kawior ze śmietaną, składamy omlet na pół. Posypujemy natką pietruszki i podajemy.

ocena:

Omlet wykwintny z kawiorem

składniki

  • 2 jajka
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 1 łyżka kawioru
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka soku z cytryny, pół łyżeczki otartej skórki z cytryny
  • 1 łyżeczka masła
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mieszamy kawior, śmietanę, sok z cytryny i skórkę otartą z cytryny. Jaja ubijamy w misce i delikatnie solimy. Rozgrzewamy masło na patelni i wlewamy ubite jaja. Postępujemy na początku tak, jak zwykle przy smażeniu omletu. W pierwszej fazie smażymy omlet na dużym ogniu. Unosimy brzegi tak, żeby nie ścięte jaja wpływały pod spód tworzącego się omletu. Gdy wierzch będzie już ścięty, wylewamy na omlet kawior ze śmietaną, składamy omlet na pół. Posypujemy natką pietruszki i podajemy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję