X

Czego szukasz?

Przepis
Omlety i jajecznicePotrawy z mąki i jaj

Omlet z pomidorami i bryndzą

Składniki

  • 2 jajka
  • 30 g bryndzy
  • 1 pomidor
  • 1 łyżka mleka,
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Pomidora sparzamy wrzątkiem, obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek siekamy lub rozgniatamy. Jaja ubijamy z mlekiem, doprawiamy pieprzem i minimalnie solimy (bryndza jest słona), dodajemy pomidora. Rozgrzewamy na patelni masło z czosnkiem. Wlewamy masę jajeczną i smażymy na silnym ogniu. Podnosimy brzegi, żeby płynna masa wpływała pod spód omleta. Na koniec posypujemy wierzch bryndzą i smażymy kilka minut na małym ogniu. Podajemy omlet posypany szczypiorkiem.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również