X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na zimno

Kanapka z kurczakiem i bryndzą

Składniki

  • 4 kromki pieczywa tostowego
  • 70 g bryndzy
  • 4 duże lub 8 małych plastrów wędzonego kurczaka
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta chilli lub ostrej papryki
  • szczypiorek
  • pół czerwonej papryki
  • pieprz

Sposób przygotowania

Bryndzę mieszamy z posiekanym czosnkiem i mieloną papryką lub chilli. Smarujemy pastą kanapki. Większe kroimy na pół. Na każdej kanapce układamy po plasterku kurczaka i przybieramy pokrojoną w cienki paski czerwoną papryką i odrobiną posiekanego szczypiorku.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również