X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na zimno

Kanapka z łososiem

Składniki

  • 4 kromki żytniego chleba
  • 4 plastry łososia
  • 50 ml gęstej śmietany
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka kaparów
  • koperek
  • różnokolorowy pieprz
  • sól

Sposób przygotowania

Śmietanę mieszamy z kaparami i sokiem z cytryny, ok. pół łyżeczki, smarujemy chleb. Posypujemy świeżo zmielonym różnokolorowym pieprzem Duże kromki dzielimy na połówki. Plastry łososia dzielimy na szerokie paski, które zwijamy w ruloniki, nakładamy na kanapki i ozdabiamy świeżym koperkiem.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również