menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W moździerzu utrzyj sól morską z pieprzem kolorowym i skórką cytrynową. Mieszanką dopraw dokładnie ryby w środku i na zewnątrz. Odstaw do lodówki na godzinę.
Na patelni rozgrzej olej i smaż obtoczone w mące sielawy do ciemno złotego koloru około 3-4 minuty z każdej strony.
Podawaj ze świeżym chlebem z masłem oraz kawałkiem cytryny. Tak przygotowaną przyprawę można przesypać do słoików i używać do: ryb, mięs i sosów do sałatek.

ocena:

Sielawa smażona

składniki

  • 700g sielawy patroszonej
  • skórka z jednej cytryny
  • mąka do panierowania
  • 4 łyżki oleju
  • sól morska, pieprz kolorowy

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W moździerzu utrzyj sól morską z pieprzem kolorowym i skórką cytrynową. Mieszanką dopraw dokładnie ryby w środku i na zewnątrz. Odstaw do lodówki na godzinę.
Na patelni rozgrzej olej i smaż obtoczone w mące sielawy do ciemno złotego koloru około 3-4 minuty z każdej strony.
Podawaj ze świeżym chlebem z masłem oraz kawałkiem cytryny. Tak przygotowaną przyprawę można przesypać do słoików i używać do: ryb, mięs i sosów do sałatek.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję