menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Świeże liście obrywamy z gałązek, myjemy pod bieżącą wodą i dokładnie osuszamy, a następnie bardzo drobno siekamy.
Mieszamy wszystkie składniki w zamkniętym naczyniu poprzez potrząsanie.
Przyprawiamy solą, cukrem i pieprzem.
Opcjonalnie możemy dodać szczyptę szafronu.

ocena:

Vinaigrette bazyliowy

składniki

  • 2 łyżki białego winnego octu
  • 6 łyżek oliwy
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 1 łyżka liści oregano
  • 1 łyżka szczypioru
  • 2 łyżki liści selera naciowego
  • 2 łyżki liści bazylii
  • cukier, sól i świeżo mielony pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Świeże liście obrywamy z gałązek, myjemy pod bieżącą wodą i dokładnie osuszamy, a następnie bardzo drobno siekamy.
Mieszamy wszystkie składniki w zamkniętym naczyniu poprzez potrząsanie.
Przyprawiamy solą, cukrem i pieprzem.
Opcjonalnie możemy dodać szczyptę szafronu.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję