X

Czego szukasz?

Przepis
Ciasta i ciastka

Trufle III

Składniki

  • 200 g czekolady gorzkiej
  • 100 g masła
  • 70 g cukru pudru
  • 40 ml śmietany 18%
  • słoiczek konfitury wiśniowe z całymi wiśniami lub wiśni w spirytusie

Sposób przygotowania

W kąpieli wodnej, w rondelku podgrzewamy śmietanę, połamaną czekoladę oraz cukier puder. Mieszamy. Gdy wszystkie składniki rozpuszczą się i otrzymamy gładką masę, wstawiamy rondelek do lodówki. Po pół godzinie nabieramy z rondelka łyżeczką niewielką porcję masy, wkładamy do środka osączoną wiśnie z konfitury lub spirytusu i toczymy kulkę. Jak pozostałe trufle obtaczamy każdą kulkę w czekoladzie w proszku, wiórkach kokosowych itp.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również