Dania główneWalentynkiWieprzowina
Zrazy z grillowaną cukinią i kozim serem
Lubicie zrazy? Ja bardzo! A dzisiaj mam dla Was moją zrazową wariację smakową. Uwielbiam mięso faszerowane, dlatego lubię kombinować dania w tym kierunku. Zrazy z grillowaną cukinią i kozim serem to z pewnością przepis, który zasmakuje Tobie i Twojej rodzinie. Koniecznie wypróbujcie w domu i dajcie znać w komentarzu jak zrazy Wam smakowały.
Zrazy z grillowaną cukinią i kozim serem
Składniki:
- 500 g polędwiczki wieprzowej
- 100 g twardego koziego sera
- kawałek cukinii o długości ok. 20 cm
- 1 łyżeczka tymianku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka masła
- pęczek natki pietruszki
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Krok 1:
Mięso pokrój w poprzek na 4 równe części. Każdą rozklep tłuczkiem przez folię spożywczą na grubość 5 mm, następnie oprósz solą i pieprzem, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
Krok 2:
Z cukinii wykrój 4 słupki, dopraw je solą i pieprzem, następnie skrop łyżką oliwy i zrumień na mocno rozgrzanej patelni grillowej.
Krok 3:
Na każdym plastrze polędwiczki połóż słupek sera koziego oraz cukinii. Zwiń całość ściśle w roladkę i zepnij wykałaczką. Roladki smaż na rozgrzanej oliwie na rumiano ze wszystkich stron.
Krok 4:
Pod koniec smażenia dodaj masło i posiekaną natkę pietruszki. Pozwól, aby masło się rozpuściło. Trzymaj roladki na patelni jeszcze 5 minut i obracaj je od czasu do czasu.
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Facebook i Instagram.
Więcej pysznych obiadowych inspiracji znajdziesz >> TUTAJ <<