X

Czego szukasz?

Przepis
PrzekąskiPrzekąski na zimno

Ser typu Camembert z gruszkam

Składniki

  • 200 g camemberta (najlepiej 2 małe serki)
  • 2 gruszki
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki siekanych orzechów laskowych lub włoskich
  • szczypta imbiru

Sposób przygotowania

Serki kroimy w poprzek i układamy w niedużych kokilkach. Wkładamy do nagrzanego do 140ºC piekarnika i czekamy, aż się rozpuszczą. W tym czasie kroimy gruszki na połówki i zalewamy 250 ml gorącej wody. Dodajemy do wody łyżkę soku z cytryny i imbir. Gdy gruszki będą miękkie odcedzamy je. Na rozpuszczony ser kładziemy pokrojone w plastry gruszki i posypujemy posiekanymi orzechami.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również