menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Dojrzałe czereśnie,umyć,osuszyć,usunąć ogonki,wydrylować.Włożyć do gąsiora,zalać spirytusem ( 90% lub 95%)tak aby lekko przykrył czereśnie.Trzymać w ciemnym miejscu przez 15 dni.Po czym przecisnąć przez płótno,przefiltrować,rozlać do butelek,zakorkować.Trzymać w chłodnym,ciemnym miejscu pół roku. Na zdrowie

ocena:

Czereśniowa nalewka

składniki

  • 0,5 kg czereśni
  • 1 l spirytusu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Dojrzałe czereśnie,umyć,osuszyć,usunąć ogonki,wydrylować.Włożyć do gąsiora,zalać spirytusem ( 90% lub 95%)tak aby lekko przykrył czereśnie.Trzymać w ciemnym miejscu przez 15 dni.Po czym przecisnąć przez płótno,przefiltrować,rozlać do butelek,zakorkować.Trzymać w chłodnym,ciemnym miejscu pół roku. Na zdrowie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję