menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1.Płaty śledziowe pociąć na nieduże romby (można skropić sokiem z cytryny)

2.Cebule obrać i posiekać na krążki lub piórka.

3.Czosnek obrać i lekko rozgnieść.

4.W słoju układać warstwami porcje śledziowe i cebulę przesypując majerankiem i wkładając miedzy nie rozgniecione ząbki czosnku i ziarna jałowca. Jałowca i majeranku powinno być dużo. Zalać olejem śledzie najlepsze są po kilku dniach. Smacznego! Te śledzie z czasem są coraz smaczniejsze. Do dłuższego przechowywania( w lodówce) nie polecam dodawać cebuli. Tę zawsze można dodać na talerzu. Cebule można wcześniej sparzyć.

ocena:

Śledzie z czosnkiem jałowcem i majerankiem

składniki

  • 1/2 kg śledzi wymoczonych(nie za bardzo)
  • 2-3 cebule
  • 4-5 ząbków czosnku
  • majeranek
  • jałowiec
  • olej słonecznikowy

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1.Płaty śledziowe pociąć na nieduże romby (można skropić sokiem z cytryny)

2.Cebule obrać i posiekać na krążki lub piórka.

3.Czosnek obrać i lekko rozgnieść.

4.W słoju układać warstwami porcje śledziowe i cebulę przesypując majerankiem i wkładając miedzy nie rozgniecione ząbki czosnku i ziarna jałowca. Jałowca i majeranku powinno być dużo. Zalać olejem śledzie najlepsze są po kilku dniach. Smacznego! Te śledzie z czasem są coraz smaczniejsze. Do dłuższego przechowywania( w lodówce) nie polecam dodawać cebuli. Tę zawsze można dodać na talerzu. Cebule można wcześniej sparzyć.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję