menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wodę gotujemy, a gdy ostygnie do temperatury ok. 75ºC zalewamy nią liście herbaty w dzbanuszku. Parzymy pod przykryciem przez 3 minuty, ew. dosładzamy. Przelewamy do filiżanki i dolewamy rum. Podajemy z plasterkiem cytryny.

ocena:

Zielona herbata z rumem

składniki

  • 1 łyżeczka listków zielonej herbaty
  • 200 ml wody
  • 20 ml rumu
  • plasterek cytryny, ew. cukier

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wodę gotujemy, a gdy ostygnie do temperatury ok. 75ºC zalewamy nią liście herbaty w dzbanuszku. Parzymy pod przykryciem przez 3 minuty, ew. dosładzamy. Przelewamy do filiżanki i dolewamy rum. Podajemy z plasterkiem cytryny.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję