menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do miski wsypać mąkę, dodać rozczyn przygotowany z ciepłego mleka, drożdży, jaj, cukru i roztopionej margaryny. Wszystko razem wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu wyłożyć ciasto na stolnicę, rozwałkować, posmarować dżemem, zrolować tak jak roladę i pokroić w plastry. Ułożyć w blaszce i piec około 25 minut w temp. 180 stopni.

ocena:

Drożdżówki z dżemem

składniki

  • 0,5 kg mąki
  • 50 g drożdży
  • 4 łyżki cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 3 jajka
  • 1 słoik dżemu
  • 1/2 kostki masła

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do miski wsypać mąkę, dodać rozczyn przygotowany z ciepłego mleka, drożdży, jaj, cukru i roztopionej margaryny. Wszystko razem wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu wyłożyć ciasto na stolnicę, rozwałkować, posmarować dżemem, zrolować tak jak roladę i pokroić w plastry. Ułożyć w blaszce i piec około 25 minut w temp. 180 stopni.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję