menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kiełbasę, jeżeli jest surowa sparz przez 5-10 minut we wrzątku. Następnie kiełbasę i pomidory suszone pokrój w paski, natkę posiekaj, ser zetrzyj na tarce. Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą. Jajka dobrze roztrzep, wymieszaj z pozostałymi składnikami. Masę wlej delikatnie do naczynia do zapiekania i wstaw 20-30 minut do nagrzanego do 180°C piekarnika. Potrawę można jeść na ciepło lub w temperaturze pokojowej z sałatą zieloną lub sałatką grecką.

ocena:

Fritatta z białą kiełbasą

składniki

8 jajek
150 g białej kiełbasy
50 g suszonych pomidorów
50 g żółtego sera
pęczek natki pietruszki
1 łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kiełbasę, jeżeli jest surowa sparz przez 5-10 minut we wrzątku. Następnie kiełbasę i pomidory suszone pokrój w paski, natkę posiekaj, ser zetrzyj na tarce. Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą. Jajka dobrze roztrzep, wymieszaj z pozostałymi składnikami. Masę wlej delikatnie do naczynia do zapiekania i wstaw 20-30 minut do nagrzanego do 180°C piekarnika. Potrawę można jeść na ciepło lub w temperaturze pokojowej z sałatą zieloną lub sałatką grecką.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję