menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Fasolę odlej, przepłucz i zalej 1,5 l wody, zacznij gotować. Mięso dopraw solą, pieprzem, liściem laurowym i oregano, dokładnie natrzyj przyprawami. Oprósz mąką pszenną, podsmaż do uzyskania rumianego koloru na rozgrzanej oliwie, około 5-7 minut. Dodaj warzywa cebulę, seler naciowy, pietruszkę, marchew i czosnek. Podsmaż przez 3-4 minuty, dodaj do gotującej się fasoli. Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 1 godzinę. Następnie dodaj wino,  pomidory krojone, koncentrat pomidorowy oraz cukier. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj na małym ogniu 40 minut, podawaj z grillowaną polentą.

ocena:

Gulasz wołowy z fasolą

składniki

  • 1 szklanka drobnej białej fasoli, namoczonej przez noc w zimnej wodzie
  • 1 opakowanie mięsa wołowego na gulasz
  • sól, pieprz
  • 3 rozgniecione liście laurowe
  • 1 łyżeczka oregano suszonego
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 duża cebula, pokrojona w dużą kostkę 2×2 cm
  • 2 łodygi selera naciowego, pokrojone w 1 cm plasterki
  • 1 Pietruszka obrana, pokrojona w 1 cm plasterki
  • 1 marchew obrana, pokrojona w 1 cm plasterki
  • 4 utarte ząbki czosnku
  • 2 puszki pomidorów krojonych
  • 100 ml wytrawnego czerwonego wina
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka cukru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Fasolę odlej, przepłucz i zalej 1,5 l wody, zacznij gotować. Mięso dopraw solą, pieprzem, liściem laurowym i oregano, dokładnie natrzyj przyprawami. Oprósz mąką pszenną, podsmaż do uzyskania rumianego koloru na rozgrzanej oliwie, około 5-7 minut. Dodaj warzywa cebulę, seler naciowy, pietruszkę, marchew i czosnek. Podsmaż przez 3-4 minuty, dodaj do gotującej się fasoli. Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 1 godzinę. Następnie dodaj wino,  pomidory krojone, koncentrat pomidorowy oraz cukier. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj na małym ogniu 40 minut, podawaj z grillowaną polentą.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję