menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Makaron wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni, rozgrzej połowę oliwy. Cukinię pokrój w plastry, grubości 0,5 cm i podsmaż do uzyskania złotego koloru. Posiekaj czosnek w plastry i podsmaż przez około 30 sekund. Dodaj ponakłuwane widelcem pomidory. Całość przemieszaj i smaż 1 minutę. Po tym czasie, dodaj cieciorkę. Podlej odrobiną wody lub wywaru. Smaż 1 minutę. Dodaj posiekaną bazylię. Dopraw solą i pieprzem.

ocena:

Makaron z cukinią, cieciorką i pomidorami

składniki

  • 500 g makaronu
  • 1 mała cukinia
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 1 puszka cieciorki
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1 doniczka bazylii
  • sól, pieprz
  • 70 ml oliwy

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Makaron wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni, rozgrzej połowę oliwy. Cukinię pokrój w plastry, grubości 0,5 cm i podsmaż do uzyskania złotego koloru. Posiekaj czosnek w plastry i podsmaż przez około 30 sekund. Dodaj ponakłuwane widelcem pomidory. Całość przemieszaj i smaż 1 minutę. Po tym czasie, dodaj cieciorkę. Podlej odrobiną wody lub wywaru. Smaż 1 minutę. Dodaj posiekaną bazylię. Dopraw solą i pieprzem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję