menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zagotuj wodę z masłem. Wsyp porcjami mąkę. Mieszaj cały czas, aż masa będzie gęsta i lśniąca. Zacznij dodawać po kolei jajka, cały czas ucierając. Kiedy masa będzie jednolita, wlej spirytus i wsyp cukier. Jeszcze raz, szybko zamieszaj. Wyciskaj przez szprycę na papier do pieczenia. Piecz w 170°C przez 30-40, aż będą suche.

ocena:

Oponki

składniki

-2 szklanki mąki
-1 szklanka wody
-1/2 szklanki roztopionego masła
-6 jaj
-1 łyżeczka spirytusu
-1 łyżeczka cukru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zagotuj wodę z masłem. Wsyp porcjami mąkę. Mieszaj cały czas, aż masa będzie gęsta i lśniąca. Zacznij dodawać po kolei jajka, cały czas ucierając. Kiedy masa będzie jednolita, wlej spirytus i wsyp cukier. Jeszcze raz, szybko zamieszaj. Wyciskaj przez szprycę na papier do pieczenia. Piecz w 170°C przez 30-40, aż będą suche.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję