menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Utarty ser wymieszaj w misce z 5 jajkami i majonezem. Całość wyłóż na na papier do pieczenia. Powinno mieć kształt prostokąta. Wstaw do piekarnika na 20 minut w 190 ° C. Grzyby namocz w wodzie. Na patelni roztop masło i zeszklij cebulę pokrojoną w piórka. Po 3 minutach dodaj czosnek i grzyby posiekane w grube plastry. Smaż jeszcze 5 minut. Odstaw do ostygnięcia. Łopatkę zmiel z cebulą czosnkiem i grzybami i odciśniętą bułką. Całość wymieszaj jajko i dopraw solą i pieprzem. Wyjmij omlet z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Następnie nałóż wałek z mięsa na omlet i zwiń roladę. Tak zawinięta pieczeń wstawiamy na 45 minut do 190° C.

ocena:

Pieczeń z grzybami zawinięta w serowy omlet

składniki

  • 500 g łopatki wieprzowej
  • 50 g suszonych podgrzybków
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • czerstwa bułka namoczona w mleku
  • 6 jajek
  • 300 g utartego żółtego sera
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżka masła
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Utarty ser wymieszaj w misce z 5 jajkami i majonezem. Całość wyłóż na na papier do pieczenia. Powinno mieć kształt prostokąta. Wstaw do piekarnika na 20 minut w 190 ° C. Grzyby namocz w wodzie. Na patelni roztop masło i zeszklij cebulę pokrojoną w piórka. Po 3 minutach dodaj czosnek i grzyby posiekane w grube plastry. Smaż jeszcze 5 minut. Odstaw do ostygnięcia. Łopatkę zmiel z cebulą czosnkiem i grzybami i odciśniętą bułką. Całość wymieszaj jajko i dopraw solą i pieprzem. Wyjmij omlet z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Następnie nałóż wałek z mięsa na omlet i zwiń roladę. Tak zawinięta pieczeń wstawiamy na 45 minut do 190° C.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję