X

Czego szukasz?

Przepis

Składniki

  • pelati z puszki
  • 1/2 cebuli
  • oliwa
  • 10 dag posiekanej wieprzowiny lub wołowiny
  • * 25 dag zielonego groszku
  • * sól
  • * pieprz
  • * 25 dag ryżu arborio
  • * 3 łyżki masła
  • * 5 dag parmezanu
  • * 2 jajka
  • * trochę tartej bułki do panierowania
  • * olej

Sposób przyrządzania

Zrób farsz do arancini: pomidory zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Cebulę zeszklij na oliwie, dodaj posiekane mięso i rozmrożony groszek, smaż razem jeszcze przez chwilę. Co jakiś czas mieszaj. Następnie dodaj zmiksowane pomidory, przypraw do smaku solą i pieprzem. Duś na małym ogniu, aż farsz zgęstnieje. Ryż ugotuj, wymieszaj z masłem i tartym serem. Z masy ryżowej ulep kulki, każdą nafaszeruj nadzieniem mięsno-pomidorowym. Panieruj w roztrzepanym jajku i tartej bułce, smaż porcjami na złoty kolor w głębokim oleju.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również