X

Czego szukasz?

Przepis
Wołowina, Cielęcina

Szaszłyk wołowy z patelni

Składniki

  • 40 dag polędwicy wołowej
  • 12-16 małych pieczarek
  • mąka
  • olej sól, pieprz

Sposób przyrządzania

Mięso oczyścić, opłukać, pokrajać na kawałki o bokach 2 x 2 cm i gr. 0,5 cm. Posypać świeżo zmielonym pieprzem i pozostawić w lodówce na 2 - 4 godz. Pieczarki oczyścić i opłukać. Polędwicę nadziać na szpadki na przemian z pieczarkami i oprószyć mąką. Kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz i sażyć z obu stron, aby polędwica pozostała w środku lekko różowa. W trakcie smażenia posolić.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również