menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Roztapiamy masło. Kiedy zacznie się pienić stopniowo dodajemy mąkę i mieszając (najlepiej rózgą) podsmażamy około 1 minuty. Dodajemy mleka i czekamy aż zgęstnieje. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Można użyć białego pieprzu ale ja wolą czarny.

ocena:

Sos beszamelowy

składniki

  • 30 g masła
  • 40 g mąki pszennej
  • 500 ml mleka o temperaturze pokojowej
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa, wedle uznania

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Roztapiamy masło. Kiedy zacznie się pienić stopniowo dodajemy mąkę i mieszając (najlepiej rózgą) podsmażamy około 1 minuty. Dodajemy mleka i czekamy aż zgęstnieje. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Można użyć białego pieprzu ale ja wolą czarny.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję