menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czosnek rozgniatamy lub drobniutko siekamy, smażymy go na maśle, doprawiamy sokiem z cytryny i przyprawami. Na bazie takiego sosu możemy, dodając inne składniki przyrządzać również inne sosy, dodając inne zestawy ziół i przypraw, np.: miętę, kapary, imbir, chilli, mieloną paprykę.

ocena:

Sos maślano – czosnkowy

składniki

  • 200 g masła
  • 7-8 ząbków czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • cukier puder, sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czosnek rozgniatamy lub drobniutko siekamy, smażymy go na maśle, doprawiamy sokiem z cytryny i przyprawami. Na bazie takiego sosu możemy, dodając inne składniki przyrządzać również inne sosy, dodając inne zestawy ziół i przypraw, np.: miętę, kapary, imbir, chilli, mieloną paprykę.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję