menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zdarza mi się słyszeć, że surówka z marchewki albo marchewka z groszkiem, to jedne z najbardziej znienawidzonych przez dzieci dodatków obiadowych. Wydaje mi się jednak, że to dorośli potrafią skutecznie zohydzić każdą potrawę powtarzając, że sami jej w dzieciństwie nie lubili, albo każąc jeść przez rozum: – Bo to zdrowe. Drogie dzieci! Bierzcie zatem przykład z Królika, przyjaciela Puchatka, jedzcie marchewkę, bo szczególnie teraz- młoda, jest pyszna!

 

Marchew i jabłka obieramy i ucieramy na drobnej tarce. Dodajemy śmietanę lub majonez, sok z połowy cytryny oraz przyprawy. Mieszamy. Na koniec posypujemy rodzynkami.

ocena:

Surówka z marchwi i jabłka

składniki

  • 300 g marchwi
  • 300 g jabłek
  • 100 g majonezu lub śmietany
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżka rodzynek
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zdarza mi się słyszeć, że surówka z marchewki albo marchewka z groszkiem, to jedne z najbardziej znienawidzonych przez dzieci dodatków obiadowych. Wydaje mi się jednak, że to dorośli potrafią skutecznie zohydzić każdą potrawę powtarzając, że sami jej w dzieciństwie nie lubili, albo każąc jeść przez rozum: – Bo to zdrowe. Drogie dzieci! Bierzcie zatem przykład z Królika, przyjaciela Puchatka, jedzcie marchewkę, bo szczególnie teraz- młoda, jest pyszna!

 

Marchew i jabłka obieramy i ucieramy na drobnej tarce. Dodajemy śmietanę lub majonez, sok z połowy cytryny oraz przyprawy. Mieszamy. Na koniec posypujemy rodzynkami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję