X

Czego szukasz?

Przepis
Jajka faszerowanePrzekąski na zimnoRybyŚniadaniaWielkanoc

Jajka na twardo z rybą wędzoną Macieja Kuronia

Wielkanoc za pasem, więc pora określić świąteczne menu. Oczywiście nie może w nim zabraknąć jajek faszerowanych. Wydaje mi się, że jest to najbardziej popularne i lubiane danie w okresie tych świąt. Ja uwielbiam i staram się, żeby na stole pojawiło się kilka wariantów tego dania. Dzisiaj mam dla Was inspirację jajeczną, jajka na twardo z rybą wędzoną. 

Jajka na twardo z rybą wędzoną Macieja Kuronia

Składniki:

  • 4 jajka 
  • 50 g ryby wędzonej np.: piklinga, makreli 
  • 20 g majonezu
  • kilka listków natki pietruszki
  • szczypta chili, sól, pieprz

Przygotowanie:

Krok 1:

Jajka ugotuj, ok 7 minut od momentu, gdy woda się zagotuje. Ugotowane jajka przełóż do miseczki z zimną wodą, niech się schłodzą. Ostudzone jajka obierz ze skorupek, następnie przekrój je na pół. Białka ułóż na talerzu, a żółta włóż do miski. 

Krok 2:

Rybę obieramy ze skóry i dokładnie wyjmujemy z niej ości, następnie dodajemy ją do żółtek razem z majonezem, solą i pieprzem oraz szczyptą chili. Wszystko razem blendujemy na gładką masę. 

Krok 3:

Farsz wkładamy do rękawa cukierniczego z wybraną tylką (końcówką) i napełniamy farszem białka. Na koniec dekorujemy listami natki pietruszki. 

Jajka najlepiej podać od razu po przygotowaniu. 

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Instagram i Facebook.

Więcej pysznych przepisów wielkanocnych znajdziesz >> TUTAJ <<

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również