menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z wszystkich podanych składników przygotowujemy marynatę. Płat mięsa zalewamy marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na 12 godzin. Po wyjęciu z marynaty możemy mięso popieprzyć i ułożyć na rozgrzanym grillu. Pieczemy po 7-9 minut z każdej strony, zależnie od tego, czy chcemy żeby stek był mocniej czy słabiej wysmażony. Solimy po usmażeniu. Na wierzch możemy położyć cebulę wyjętą z marynaty.

ocena:

Wołowina marynowana z grilla

składniki

  • stek z wołowiny – 200 g na osobę
  • 30 ml oleju
  • sól, pieprz
Bejca
  • 1 mała cebula
  • 70 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 20 ml oleju
  • listek laurowy
  • 2 ziarna pieprzu
  • ćwierć łyżeczki tymianku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z wszystkich podanych składników przygotowujemy marynatę. Płat mięsa zalewamy marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na 12 godzin. Po wyjęciu z marynaty możemy mięso popieprzyć i ułożyć na rozgrzanym grillu. Pieczemy po 7-9 minut z każdej strony, zależnie od tego, czy chcemy żeby stek był mocniej czy słabiej wysmażony. Solimy po usmażeniu. Na wierzch możemy położyć cebulę wyjętą z marynaty.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję