Gdy masz ochotę na coś słodkiego, ale jest za gorąco żeby włączyć piekarnik. Z pomocą przychodzi przekładaniec bez pieczenia. Herbatniki przełożone kremem budyniowym oraz kremem z mascarpone udekorowane pysznymi sezonowymi truskawkami. Idealnie połączenie smaków.
PRZEKŁADANIEC Z KREMEM BEZ PIECZENIA
Składniki:
- 2 budynie śmietankowe
- 400 g herbatników
- 200 g masła – temperatura pokojowa
- 250 g mascarpone schłodzone
- 150 g śmietanki 30 % schłodzonej
- 50 g cukru pudru
- truskawki
Przekładaniec z kremem bez pieczenia
Sposób przygotowania:
Krok 1:
Budynie ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Odstaw niech przestygną.
Krok 2:
Miękkie masło utrzyj na puszystą masę, następnie po łyżce dodawaj zimny budyń.
Krok 3:
W drugiej misce śmietankę ubij z mascarpone, na koniec dodaj cukier puder i jeszcze chwilkę ubijaj.
Krok 4:
W naczyniu ułóż herbatniki, następnie wyłóż na nie połowę kremu. Przykryj kolejna warstwa herbatników i wyłóż kolejna cześć kremu. Przykryj herbatnikami. Na górę wyłóż krem z mascarpone.
Krok 5:
Ułóż truskawki przekrojone na pół lub na 4 części, w zależności od wielkości owocu.
Ciasto włóż do lodówki na kilka godzin. Najlepiej smakuje dobrze schłodzone.
Przekładaniec z kremem bez pieczenia
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook.
Więcej pysznych, słodkich propozycji znajdziesz >> TUTAJ <<