X

Czego szukasz?

Przepis
Ciasta i ciastkaSłodkości

Przekładaniec z kremem bez pieczenia

Gdy masz ochotę na coś słodkiego, ale jest za gorąco żeby włączyć piekarnik. Z pomocą przychodzi przekładaniec bez pieczenia. Herbatniki przełożone kremem budyniowym oraz kremem z mascarpone udekorowane pysznymi sezonowymi truskawkami. Idealnie połączenie smaków.

PRZEKŁADANIEC Z KREMEM BEZ PIECZENIA

Składniki:

  • 2 budynie śmietankowe
  • 400 g herbatników
  • 200 g masła – temperatura pokojowa
  • 250 g mascarpone schłodzone
  • 150 g śmietanki 30 % schłodzonej
  • 50 g cukru pudru
  • truskawki

Przekładaniec z kremem bez pieczenia

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Budynie ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Odstaw niech przestygną.

Krok 2:

Miękkie masło utrzyj na puszystą masę, następnie po łyżce dodawaj zimny budyń.

Krok 3:

W drugiej misce śmietankę ubij z mascarpone, na koniec dodaj cukier puder i jeszcze chwilkę ubijaj.

Krok 4:

W naczyniu ułóż herbatniki, następnie wyłóż na nie połowę kremu. Przykryj kolejna warstwa herbatników i wyłóż kolejna cześć kremu. Przykryj herbatnikami. Na górę wyłóż krem z mascarpone.

Krok 5:

Ułóż truskawki przekrojone na pół lub na 4 części, w zależności od wielkości owocu.

Ciasto włóż do lodówki na kilka godzin. Najlepiej smakuje dobrze schłodzone.

Przekładaniec z kremem bez pieczenia

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook.

Więcej pysznych, słodkich propozycji znajdziesz >> TUTAJ <<

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również