X

Czego szukasz?

Przepis
Dania główneZupy

Szybkie gazpacho z sokiem pomidorowym

Szybkie gazpacho z sokiem pomidorowym, to bez wątpienia pyszne i idealne danie na letnie upały. Przygotowanie zupy zajmie Wam dosłownie chwilkę i będziecie mogli cieszyć się smakiem. A pomidory mamy coraz smaczniejsze w sklepach i na straganach. Wiec to idealny czas na gazpacho! Koniecznie powtórzcie ten przepis w domu, jestem pewny, że nie będzie to pierwszy i ostatni raz 🙂

Szybkie gazpacho z sokiem pomidorowym

Składnik:

  • 500 g pomidorów (4szt.)
  • 2 spiczaste papryki
  • 340 g ogórków świeżych (2 szt.)
  • 1 czerwona cebula (100 g)
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka soku pomidorowego (250 ml)
  • 2 łyżki octu winnego
  • sól, pieprz
Do podania:
  • grzanki, oliwa i bazylia

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Pomidory sparz wrzątkiem, następnie obierz ze skórki.

Krok 2:

Papryki opiecz na grillu przez 15 minut. Gdy ostygną usuń skórkę, następnie gniazda nasienne.

Krok 3:

Ogórki obierz, następnie podziel na mniejsze kawałki. Cebulę obierz i podziel na ćwiartki. Czosnek obierz z łupin.

Krok 4:

Warzywa zmiksuj na grudkowatą, niejednolitą masę. Następnie do zupy dodaj sok pomidorowy, ocet oraz solą i pieprzem. Gazpacho odstaw do lodówki. Na koniec polej oliwą.

Serwuj np. z grzanką i listkami bazylii. Jeśli masz ochotę do pokrusz jeszcze fetę lub kozi twardy ser. 

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook.

A więcej pysznych inspiracji na zupy znajdziesz >>TUTAJ << Koniecznie zajrzyj!

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również