X

Czego szukasz?

Przepis
Warzywa faszerowaneWarzywa i grzyby

Pomidory z jajecznicą

Składniki

  • 1 kg pomidorów
  • 8 jajek
  • 100 g wędzonki – ogonówki
  • sól, pieprz
  • ew. 100 g tartego, żółtego sera

Sposób przygotowania

Pomidory myjemy, ścinamy czapeczki, wydrążamy. Wędzonkę kroimy w kostkę i smażymy na łyżeczce masła, dodajemy tarty, żółty ser oraz jaja. Robimy jajecznice. Przyprawiamy ją solą i pieprzem, ew. zieleniną. Można też w trakcie smażenia dodać miąższ wydrążony z pomidorów. Jajecznicą napełniamy pomidory i wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 20 minut.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również