Przepis
Składniki
- 200 g płatków owsianych lub wielozbożowych
- 3 dojrzałe banany
- 80 ml syropu z agawy lub miodu
- 250 g czekolady mlecznej
- 200 g dowolnych świeżych owoców
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 185 °C funkcja grzanie góra dół. Banany rozgnieć widelcem, dodaj płatki owsiane i syrop z agawy. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut aby płatki zmiękły. W tym czasie przygotuj foremki na muffiny. Jeśli używasz metalowej formy posmaruj ją masłem. Nałóż po jednej łyżce stołowej masy do każdej foremki i uformuj tak aby w środku powstało wgłębienie. Piecz 15 minut. Po upieczeniu wyjmij owsiane korpusy z foremek i ułóż na bawełnianej ściereczce, aby wystygły i nie zrobiły się miękkie. Następnie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i wlej do każdej foremki około jednej dużej łyżki. Babeczki udekoruj owocami i schłódź w lodówce.
Mi wyszły. Piekłam 15 minut i są super.
Ile sztuk z 1 porcji wyjdzie?
ok 15 oczywiście zależy to od wielkości formy i grubości spodów.
Pyszne zdrowe i szybkie co dla mnie najwazniejsze przy dwójce malych dzieci. Bardzo polecam
bardzo ciekawe, najpierw wygląda to jakby z gryki 🙂
Polecam bardzo smaczne i zdrowe babeczki cała rodzinka zajadała goście również zachwyceni zachęcam do śledzenia strony jak i FB ☺️
Przepis rewelacyjny. Babeczki znikęły w oka mgnieniu 🙂 doskonały smak i połączenie płatków owsianych z czekoladą 🙂 polecam każdemu kto jest chętny poznawać nowe smaki i nietypowe połączenia 🙂 Polecam serdecznie :):):)
Przepyszne babeczki, szybki i prosty przepisy. Uda się każdemu!
Agata,
Dzięki, każdy komentarz jest dla mnie super ważny 🙂
Pozdrawiam i zapraszam częściej 🙂
Kuba