X

Czego szukasz?

Przepis
BabeczkiDesery

Owsiane babeczki z czekoladą i owocami

Składniki

  • 200 g płatków owsianych lub wielozbożowych
  • 3 dojrzałe banany
  • 80 ml syropu z agawy lub miodu
  • 250 g czekolady mlecznej
  • 200 g dowolnych świeżych owoców 

 

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 185 °C funkcja grzanie góra dół.  Banany rozgnieć widelcem, dodaj płatki owsiane i syrop z agawy. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut aby płatki zmiękły. W tym czasie przygotuj foremki na muffiny. Jeśli używasz metalowej formy posmaruj ją masłem. Nałóż po jednej łyżce stołowej masy do każdej foremki i uformuj tak aby w środku powstało wgłębienie. Piecz 15 minut. Po upieczeniu wyjmij owsiane korpusy z foremek i ułóż na bawełnianej ściereczce, aby wystygły i nie zrobiły się miękkie. Następnie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i wlej do każdej foremki około jednej dużej łyżki. Babeczki udekoruj owocami i schłódź w lodówce. 

Udostępnij!

Wasze komentarze

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  1. Pyszne zdrowe i szybkie co dla mnie najwazniejsze przy dwójce malych dzieci. Bardzo polecam

  2. Polecam bardzo smaczne i zdrowe babeczki cała rodzinka zajadała goście również zachwyceni zachęcam do śledzenia strony jak i FB ☺️

  3. Przepis rewelacyjny. Babeczki znikęły w oka mgnieniu 🙂 doskonały smak i połączenie płatków owsianych z czekoladą 🙂 polecam każdemu kto jest chętny poznawać nowe smaki i nietypowe połączenia 🙂 Polecam serdecznie :):):)

  4. Przepyszne babeczki, szybki i prosty przepisy. Uda się każdemu!

Sprawdź również