X

Czego szukasz?

Przepis
Drób

Gęś pieczona po kurpiowsku

Składniki

  • 1 gęś
  • kilka goździków
  • jedna duża cebula
  • 40g masła
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Oskubaną, oczyszczoną gęś pokrój na części. Oprósz solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa naszpikuj goździkami. Cebulę pokrój w talarki, stopn w brytfance masło. Do tłuszczu włóż cebulę i mięso gęsi, następnie piecz około 60 minut w nagrzanym piekarniku. Usuń goździki, do powstałego sosu dodaj mąkę, rozprowadź wodą i zagotuj. Mięso zalej sosem. Możesz podawać na zimno i na ciepło.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również