X

Czego szukasz?

Przepis
Kasza

Jak ugotować kaszę po kurpiowsku

Składniki

  • 20 dkg kaszy jęczmiennej
  • około 400 ml wody
  • 3 dkg tłuszczu
  • 15 dkg boczku wędzonego
  • 10 dkg cebuli
  • 5 dkg koncentratu pomidorowego
  • tłuszcz i bułka tarta
  • sól,pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Kaszę przygotować jak kaszę jęczmienną na sypko. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać. Boczek pokrajać w kostkę częściowo stopić, dodać cebulę, podsmażyć, wymieszać z koncentratem pomidorowym chwilę poddusić, połączyć z kaszą, doprawić do smaku. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i posypanego startą bułką, wyrównać powierzchnię i zapiec.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również