Przepis
Składniki
- 400 g obranych krewetek black tiger
- 50 ml oliwy
- 3 posiekane ząbki czosnku
- 1 papryczka chilli posiekana bez pestek
- 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
- 1 łyżeczka posiekanego imbiru
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka papryki łagodnej
- ew. limonka do dekoracji
- sól
Składniki na podpłomyk znajdziesz w linku obok.
Sposób przygotowania
Z oliwy z oliwek, czosnku, chilli, kuminu, imbiru, kurkumy i papryki przygotuj marynatę. Dodaj krewetki i dobrze wymieszaj, dopraw solą do smaku. Przykryj i odstaw do lodówki na 2-3 godziny. Zamarynowane krewetki najlepiej nabić na szpikulce lub patyczki do szaszłyków. Grilluj po 2-3 minuty z każdej strony na rozgrzanym rożnie lub patelni grillowej. Podawaj z limonką. Przepis na podpłomyk znajdziesz tutaj>>>