Placki i naleśnikiŚniadania
Placki czekoladowe z mascarpone
Pyszne, szybkie śniadanie, które idealnie smakuje również na zimno. Placki czekoladowe z mascarpone to boski pomysł na codzienne śniadanie, które możesz zabrać ze sobą do pracy lub np. spakować dziecku na lunch do szkoły. Placuszki są delikatne i puszyste, świetnie smakują z dodatkiem jogurtu oraz owoców. Koniecznie zróbcie je w domu i dajcie znać w komentarzu pod przepisem jak Wam smakowały. Przeczucie mam, że będziecie zachwyceni.
Placki czekoladowe z mascarpone
Składniki:
- 125 g serka mascarpone
- 120 ml mleka
- 2 łyżki cukru np. brązowego
- 2 jaja (duże)
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
- 200 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- 50 ml oleju np. rzepakowego
Przygotowanie:
Krok 1:
Serek mascarpone wymieszaj z mlekiem, cukrem, jajami i esencją waniliową. Możesz to zrobić ręcznie przy użyciu rózgi kuchennej lub np. miksera kuchennego.
Krok 2:
Następnie dodaj olej może być rzepakowy oraz mąkę wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia.
Krok 3:
Smaż na suchej patelni lub z małą ilością tłuszczu. Smaż na średnio nagrzanej patelni z obu stron na brązowy kolor. Zajadaj na ciepło lub na zimno.
Podawaj np. z serkiem waniliowym i owocami.
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook.
A więcej pysznych śniadań znajdziesz >>TUTAJ << Koniecznie zajrzyj!
Kolejny bardzo prosty i szybki przepis na pyszne placuszki, bardzo delikatne w smaku, rozpływające się w ustach. Strona z Pana przepisami jest ostatnio najczęściej odwiedzaną przeze mnie stroną
Bardzo mi miło! Dziękuję za komentarz!