X

Czego szukasz?

Przepis
Potrawy wegetariańskieŚniadania

Smażone tosty ze szpinakiem i kozim serem

Szukacie fajnego pomysłu na śniadanie? Dzisiaj przychodzę do Was z pysznymi tostami. Smażone tosty ze szpinakiem i kozim serem z dodatkiem pomidorów to pyszna śniadaniowa propozycja. Tosty genialnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Więc bez wątpienia idealnie sprawdzą się jako lunch do pracy. 

Smażone tosty ze szpinakiem i kozim serem

Składniki:

  • 10 kromek pieczywa tostowego 
  • Opakowanie sera koziego twardego dojrzewającego w plastrach
  • Pomidor malinowy lub np. żółty
  • 150 g szpinaku świeżego
  • 2 ząbki czosnku
  • Łyżka masła
  • 3 jajka
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia np. rzepakowy

Przygotowanie:

Krok 1:

Łyżkę masła rozgrzej na patelni, następnie dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę smaż i dodaj szpinak. Dopraw solą i pieprzem. Smaż 3-4 minuty aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Zdejmij szpinak z patelni.

Krok 2:

Z kromek chleba tostowego odkrój skórki. Pomidora pokrój w plasterki. Następnie na 5 kromek chleba połóż pół plasterka sera koziego, łyżkę szpinaku, plaster pomidora,  ponownie ser kozi i kromkę chleba. Lekko przygnieć tost dłonią. 

Krok 3:

Jajka roztrzep w miseczce z solą i pieprzem. Każdy przygotowany tost obtocz w jajku, następnie smaż na oleju na złoty kolor. 

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram Facebook.

A więcej pysznych śniadań znajdziesz >>TUTAJ << Koniecznie zajrzyj!

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również