X

Czego szukasz?

Przepis
Potrawy z grillaRyby

Dorada z rusztu

Składniki

  • 4 dorady
  • 2 cytryny
  • 4 łyżki oliwy
  • pieprz różnokolorowy
  • sól

Sposób przyrządzania

Doradę patroszymy i skrobiemy. Zostawiamy głowę po uprzednim usunięciu skrzeli. Rybę płuczemy pod pod wodą, po czym nacinamy w poprzek co 4-5 centymetrów. Następne doradę smarujemy oliwą i solidnie posypujemy świeżo zmielonym pieprzem oraz solą - także w środku. Grillujemy 10-15 minut. Na końcu skrapiamy sokiem z cytryny. Tak przygotowaną doradę możemy również usmażyć na patelni.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również