X

Czego szukasz?

Przepis
Sałatki

Sałatka z tuńczykiem i sosem tysiąca wysp

Sałatka z tuńczykiem i sosem tysiąca wysp to jedna z moich ulubionych sałatek. Pyszna, świeża, z dodatkiem jajka. Jest szybka w przygotowaniu, kolorowa i bez wątpienia bardzo smaczna. Idealnie sprawdzi się jako lunchbox, lub np. szybka przekąska na kolacje, drugie śniadanie. Tuńczyk fantastycznie smakuje w połączeniu ze świeżymi warzywami, a z pewności lubi się również z jajkiem. Koniecznie wypróbujcie to połączenie i dajcie znać w komentarzu jak Wam smakowało. 

Sałatka z tuńczykiem i sosem tysiąca wysp

Składniki:

  • 1 awokado
  • 20 pomidorków koktajlowych
  • 1 papryka
  • 1 mała marchewka
  • 100 g ulubionej mieszanki sałat
  • 1 puszka tuńczyka w oleju lub np. w sosie własnym
  • sos tysiąca wysp, ja użyłem tego od Roleskiego
  • 2 jajka „0”
  • garść ulubionych pestek i nasion np. słonecznik, dynia

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Pokrój warzywa. Awokado przetnij na pół, usuń pestkę, następnie podziel na ćwiartki, obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Pomidorki przekrój na pół, paprykę pokrój w cienkie paski. Marchew pokrój w cienkie jullienne.

Krok 2:

Wszystkie składniki połącz w talerzu lub np. w salaterce. Sałatkę podawaj z prażonymi pestkami, ja użyłem dyni i słonecznika oraz jajkiem na twardo lub np. w koszulce.

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Facebook

Więcej pysznych pomysłów na sałatki znajdziesz >> TUTAJ <<

Udostępnij!

Wasze komentarze

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również