Lubicie grillować??? Gdy nadchodzi wiosna i robi się pięknie i ciepło to pierwszą moją myślą jest grill z rodziną. Uwielbiam jedzenie z grilla, w zimnych miesiącach posiłkuje się domowymi grillami i patelniami. A jak grill to przede wszystkim szaszłyki z karkówki, wzbogacone o warzywa i świetną marynatę. Zawsze się udają i zawsze trafiają w gusta nawet tych najbardziej wybrednych.
Szaszłyki z karkówki
Składniki:
- 1 kg karkówki
- 4 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- sól, świeżo mielony czarny pieprz
Sposób przygotowania:
Krok 1:
Po pierwsze mięso na szaszłyki z karkówki pokrój w dużą kostkę.
Krok 2:
Po drugie cebulę pokrój w krążki, następnie czosnek grubo posiekaj.
Krok 3:
Po trzecie mięso przełóż do miski, dodaj posiekany czosnek, oliwę, tymianek, sól oraz pieprz. Odstaw na 1-2 godziny, niech mięso przejdzie przygotowaną marynatą.
Krok4:
Zamarynowaną karkówkę nadziej na przemian z krążkami cebuli. Szaszłyki opiekaj przez 12-14 minut obracając kilka razy.
Podawaj z opieczoną ciabattą i grillowanymi pomidorami z kolendrą.
Więcej potraw na grilla znajdziecie TUTAJ.
Bądźcie na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Facebook i Instagram