X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na zimnoŚniadania

Kanapka z wędzonym łososiem i awokado

Składniki

  • 4 kromki żytniego pieczywa
  • 125 g wędzonego łososia
  • 1 awokado
  • 1 łyżka soku z limonki
  • sos miodowo musztardowy Roleski
  • sól, pieprz
  • Do dekoracji: świeży ogórek, pomidorki koktajlowe, szczypiorek

Sposób przyrządzania

Awokado przetnij na pół, wyjmij pestkę i wydrąż łyżką miąższ Zmiksuj z dodatkiem soku z limonki, dopraw solą i pieprzem.

Pieczywo opiecz na grzanki. Metoda dowolna: toster, piekarnik lub patelnia grillowa. Na opieczonym żytnim pieczywie rozprowadź pastę z awokado, ułóż plaster wędzonego łososia. Udekoruj ogórkiem, pomidorkiem i szczypiorkiem Na końcu polej sosem miodowo musztardowym, dla dopełnienia smaku. Kanapka z wędzonym łososiem kapitalnie sprawdza się jako przekąska na imprezach.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również