Przekąski na zimnoŚniadania
Kanapka z wędzonym łososiem i awokado
Kanapki to chyba najbardziej popularne śniadania, bo kto nie lubi kanapek? Ja uwielbiam i często się nimi żywię 🙂 Szybkie i łatwe w przygotowaniu z ogromem możliwości smakowych. Dzisiaj moja mała wariacja, kanapka z wędzonym łososiem i awokado. Z pewnością to połączenie zasmakuje każdemu z Was.
Kanapka z wędzonym łososiem i awokado
Składniki:
- 4 kromki np. żytniego pieczywa
- 125 g łososia wędzonego na zimno, jeśli wolisz daj wędzonego na ciepło
- 1 awokado
- 1 łyżka soku z limonki
- sos miodowo musztardowy Roleski
- sól, pieprz
- Do dekoracji np.: świeży ogórek, pomidorki koktajlowe, szczypiorek
Przygotowanie:
Krok 1:
Awokado przetnij na pół, następnie wyjmij pestkę (w pestkę wbij nóż i tak z łatwością pozbędziesz się pestki) i wydrąż łyżką miąższ. Zmiksuj z dodatkiem soku z limonki, dopraw solą i pieprzem. Spróbuj w razie potrzeby jeszcze szalej z przyprawami.
Krok 2:
Pieczywo opiecz na grzanki. Metoda dowolna np.: toster, piekarnik lub patelnia grillowa. Na opieczonym żytnim pieczywie rozprowadź pastę z awokado, następnie ułóż plaster wędzonego łososia. Udekoruj ogórkiem, pomidorkiem i szczypiorkiem
Krok 3:
Na koniec polej sosem miodowo musztardowym, dla dopełnienia smaku. Kanapka z wędzonym łososiem kapitalnie sprawdza się jako przekąska na imprezach.
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook.
A więcej pysznych przekąsek znajdziesz >>TUTAJ << Koniecznie zajrzyj!