X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na zimnoŚniadania

Pasta kanapkowa z wędzonego kurczaka

Pasta kanapkowa z wędzonego kurczaka to mój przebojowy przepis na smarowidło kanapkowe. Uwielbiają je wszyscy w naszym domu. Bardzo często przygotowuje z nim kanapki na piknik, lub lunch na świeżym powietrzu. Tego rodzaju pastę możesz rozsmarować na pieczywie, lub nabierać świeżymi słupkami warzyw, aby było zdrowiej 😉

Pasta kanapkowa z wędzonego kurczaka

Składniki:

  • 200 g wędzonego kurczaka (piersi lub udka)
  • 4 jajka „0”
  • 3-4 ogórki kiszone
  • 3 łyżki majonezu, ja używam Roleskiego
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól, czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Jajka przełóż do rondelka, zalej zimną wodą. Doprowadź do wrzenia, gotuj na średnim ogniu 10 minut. Po tym czasie zalej zimną wodą, odstaw do całkowitego ostudzenia, opukaj i obierz ze skorupki.

Krok 2:

Jajka, wędzonego kurczaka i ogórki kiszone pokrój w mniejsze kawałki. Następnie zmiksuj blenderem lub malakserem. Konsystencja nie powinna być całkowicie gładka, wyczuwalne powinny być drobne kawałki wędzonego mięsa i ogórka kiszonego.

Krok 3:

Do smarowidła dodaj drobno posiekany szczypiorek, oraz sól i czarny pieprz do smaku. Całość wymieszaj, podawaj na kanapkach jako pasta, lub element kanapki.

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram Facebook.

A więcej pysznych śniadaniowych inspiracji znajdziesz >>TUTAJ << Koniecznie zajrzyj!

Udostępnij!

Wasze komentarze

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  1. Zrobiłam, bardzo smaczna, polecam. Nie byłam przekonana do ogórka kiszonego ale niesłusznie 🙂

  2. Bardzo dobra pasta na kanapki a jej przygotowanie zajmuję tylko chwilę.Z całego serca polecam.

Sprawdź również