X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na zimnoŚniadania

Pasta kanapkowa z wędzonego kurczaka

Pasta kanapkowa z wędzonego kurczaka to mój przebojowy przepis na smarowidło kanapkowe. Uwielbiają je wszyscy w naszym domu. Bardzo często przygotowuje z nim kanapki na piknik, lub lunch na świeżym powietrzu. Tego rodzaju pastę możesz rozsmarować na pieczywie, lub nabierać świeżymi słupkami warzyw, aby było zdrowiej 😉

Pasta kanapkowa z wędzonego kurczaka

Składniki:

  • 200 g wędzonego kurczaka (piersi lub udka)
  • 4 jajka „0”
  • 3-4 ogórki kiszone
  • 3 łyżki majonezu, ja używam Roleskiego
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól, czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Jajka przełóż do rondelka, zalej zimną wodą. Doprowadź do wrzenia, gotuj na średnim ogniu 10 minut. Po tym czasie zalej zimną wodą, odstaw do całkowitego ostudzenia, opukaj i obierz ze skorupki.

Krok 2:

Jajka, wędzonego kurczaka i ogórki kiszone pokrój w mniejsze kawałki. Następnie zmiksuj blenderem lub malakserem. Konsystencja nie powinna być całkowicie gładka, wyczuwalne powinny być drobne kawałki wędzonego mięsa i ogórka kiszonego.

Krok 3:

Do smarowidła dodaj drobno posiekany szczypiorek, oraz sól i czarny pieprz do smaku. Całość wymieszaj, podawaj na kanapkach jako pasta, lub element kanapki. Jeżeli szukacie inspiracji na wegańskie pasty kanapkowe, zapraszam po przepis TUTAJ!!!

Udostępnij!

Wasze komentarze

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  1. Katarzyna

    Bardzo dobra pasta na kanapki a jej przygotowanie zajmuję tylko chwilę.Z całego serca polecam.

    • Jakub Kuroń

      Cudnie, że smakuje. Też lubimy jej smak i dość często robimy.

      Pozdrawiam 🙂

  2. Gosia

    Koniecznie musze spróbować. Wygląda pysznie☺️

    • Jakub Kuroń

      Jest rewelacyjna, polecam z całego serca 🙂

Sprawdź również