Pasta kanapkowa z wędzonego kurczaka to mój przebojowy przepis na smarowidło kanapkowe. Uwielbiają je wszyscy w naszym domu. Bardzo często przygotowuje z nim kanapki na piknik, lub lunch na świeżym powietrzu. Tego rodzaju pastę możesz rozsmarować na pieczywie, lub nabierać świeżymi słupkami warzyw, aby było zdrowiej 😉
Pasta kanapkowa z wędzonego kurczaka
Składniki:
- 200 g wędzonego kurczaka (piersi lub udka)
- 4 jajka „0”
- 3-4 ogórki kiszone
- 3 łyżki majonezu, ja używam Roleskiego
- 1/2 pęczka szczypiorku
- sól, czarny pieprz
Sposób przygotowania:
Krok 1:
Jajka przełóż do rondelka, zalej zimną wodą. Doprowadź do wrzenia, gotuj na średnim ogniu 10 minut. Po tym czasie zalej zimną wodą, odstaw do całkowitego ostudzenia, opukaj i obierz ze skorupki.
Krok 2:
Jajka, wędzonego kurczaka i ogórki kiszone pokrój w mniejsze kawałki. Następnie zmiksuj blenderem lub malakserem. Konsystencja nie powinna być całkowicie gładka, wyczuwalne powinny być drobne kawałki wędzonego mięsa i ogórka kiszonego.
Krok 3:
Do smarowidła dodaj drobno posiekany szczypiorek, oraz sól i czarny pieprz do smaku. Całość wymieszaj, podawaj na kanapkach jako pasta, lub element kanapki.
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook.
A więcej pysznych śniadaniowych inspiracji znajdziesz >>TUTAJ << Koniecznie zajrzyj!
Zrobiłam, bardzo smaczna, polecam. Nie byłam przekonana do ogórka kiszonego ale niesłusznie 🙂
Panie Jakubie, czy majonez dodac na koncu?
Pozdrawiam
Tak na końcu.
Bardzo dobra pasta na kanapki a jej przygotowanie zajmuję tylko chwilę.Z całego serca polecam.
Cudnie, że smakuje. Też lubimy jej smak i dość często robimy.
Pozdrawiam 🙂
Koniecznie musze spróbować. Wygląda pysznie☺️
Jest rewelacyjna, polecam z całego serca 🙂