menu

Grill Kamado Mini- recenzja

 

Grill Kamado Mini recenzja

 

Ostatnio wpadł mi w ręce Grill Kamado Mini. Jako że uwielbiam wszystko co jest przygotowywane na ruszcie, nie mogłem się doczekać, aby go wypróbować.

 

Ozdoba całego ogrodu

 

Okazja nadeszło bardzo szybko, musieliśmy zorganizować przyjęcie urodzinowe w ogrodzie dla naszych córek. Ale żeby przygotować podwórko do takiej imprezy, trzeba je trochę ogarnąć. Wraz z Bogusią i jej mamą zabraliśmy się do roboty. Gdy spora część podwórka była już sprzątnięta, a my głodni, tu z pomocą przyszedł Grill Kamado Mini. Postanowiłem przygotować nam szybkie szaszłyki z indyka z wędzoną słoniną. Muszę przyznać, że często urządzenia do BBQ nie grzeszą urodą. Zupełnie inaczej jest z Grillem Kamado Mini, ze względu na wykonanie z wysokiej jakości glazury i ceramiki (grubość 1,5cm), jego wygląd jest oszałamiający. Stwierdziliśmy wręcz, że ten grill to ozdoba całego ogrodu. Nazwa mini jest tu tylko ze względu na jego kompaktowość, można go zabrać praktycznie wszędzie i nie zajmuje dużo miejsca. Natomiast dzięki powierzchni do grillowania 706 cm², można przygotować 6-kilogramowego indyka, 4 burgery, 1 kurczaka w pionie, 2 steki lub 1 stojak z żeberkami. A średnica rusztu to 37 cm!!! Jak na mini, nie jest źle 😉

 

Bardzo długie grillowanie

 

Na grillu kamado mini potrawy przygotowuje się szybko, a specjalna konstrukcja pozwala na bardzo długie grillowanie. Gruba powłoka ceramiczna, ogranicza nagrzewanie się wierzchniej warstwy. Otwory wentylacyjne na górze oraz na dole, pozwolą precyzyjnie kontrolować temperaturę wewnątrz grilla. Otwierając lub zamykając zwiększasz lub zmniejszasz temperaturę. Grill Kamado Mini wyposażony jest oczywiście w duży termometr.

 

Sezon grillowy przez cały rok

 

Jak dla mnie hasło „sezon grillowy przez cały rok” to święta prawda. Nasze zimy zrobiły się na tyle łagodne, że śmiało można grillować nawet w lutym. Na razie na spokojnie, bowiem mamy dopiero wrzesień. Wart natomiast odwiedzić stronę http://grillkamado.pl/ponieważ przygotowaliśmy dla Was kod rabatowy. Wystarczy, że przy zakupie w specjalne pole wpiszesz: jakub25 i dostaniesz 25% zniżki. Trzeba się spieszyć, promocja trwa do końca września.

 

Dołączam także przepis na fantastyczny przepis na szaszłyk z indyka z wędzoną słoniną. A więcej przepisów na potrawy z grilla znajdziecie TU https://kuron.com.pl/category/potrawy-z-grilla/

 

W razie pytań piszcie komentarze, chętnie na wszystkie odpowiem 🙂

 

Szaszłyk z indyka z wędzoną słoniną

 

Składniki:

 

  • 500 piersi z indyka
  • 150 g wędzonej paprykowanej słoniny
  • 1 cukinia
  • 200 g drobnych pieczarek
  • 1 papryka czerwona

 

Marynata:

 

  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 3 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 1 łyżeczka przyprawy curry
  • ½ łyżeczki suszonego oregano
  • 2 łyżki słodkiego sosu chilli
  • sól, papryka ostra mielona

 

Przygotowanie:

 

Indyka pokrój w sporą kostkę. Wszystkie składniki marynaty wymieszaj ze sobą i zalej nimi mięso. Odstaw na minimum pół godziny. W tym czasie przygotuj inne składniki. Słoninę pokrój w cienkie kwadraty, cukinie w plasterki, paprykę w kostkę. Z pieczarek oderwij nóżki.

 

Składniki nadziewaj na patyczki szaszłykowe zaczynając i  kończąc na mięsie. Gotowe posmaruj pozostałą marynatą z indyka, aby warzywa nabrały smaku.

 

Grilluj na rozgrzanych węglach około 12 minut, kilka razy przekładając szaszłyki.

Podawaj z sosem na bazie jogurtu i grillowanymi warzywami.

SMACZNEGO!!!

2 odpowiedzi na “Grill Kamado Mini- recenzja”

  1. Ewa napisał(a):

    Pysznie wyglądają i na pewno są bardzo smaczne. Myślę, że warto wypróbować ten przepis.

  2. Ewa napisał(a):

    Grill również warty zainteresowania i wygląda profesjonalnie. No i jeszcze rabat.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję