menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kroimy mięso w kostkę, rumienimy na rozgrzanym smalcu i solimy. Wyjmujemy, a na tym samym tłuszczu przesmażamy pokrojoną w plasterki cebulę. Układamy mięso w garnku, dodajemy przecier pomidorowy i podgrzewamy na wolnym ogniu. Następnie dorzucamy cebule wraz z tłuszczem, zalewamy piwem, dodajemy tymianek, natkę pietruszki, oraz zasmażkę z mąki i masła. Rondel przykrywamy, potrawę dusimy na wolnym ogniu przez dwie do trzech godzin. Podajemy najczęściej z ziemniakami ugotowanymi w łupinach i obranymi ze skórki.

ocena:

„Carbonada” wołowa – Carbonada de buey

składniki

  • 800 g mięsa wołowego bez kości
  • 400 g cebuli
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła
  • 500 ml piwa
  • natka pietruszki
  • tymianek, sól
  • 70 g smalcu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kroimy mięso w kostkę, rumienimy na rozgrzanym smalcu i solimy. Wyjmujemy, a na tym samym tłuszczu przesmażamy pokrojoną w plasterki cebulę. Układamy mięso w garnku, dodajemy przecier pomidorowy i podgrzewamy na wolnym ogniu. Następnie dorzucamy cebule wraz z tłuszczem, zalewamy piwem, dodajemy tymianek, natkę pietruszki, oraz zasmażkę z mąki i masła. Rondel przykrywamy, potrawę dusimy na wolnym ogniu przez dwie do trzech godzin. Podajemy najczęściej z ziemniakami ugotowanymi w łupinach i obranymi ze skórki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję