menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W dużym, płaskim rondlu stopić masło, włożyć obrane banany i smażyć na małym ogniu obracając aby zarumieniły się z wszystkich stron. Gotować 20 min nie więcej, wtedy wsypać cukier i potrząsać rondlem aż cukier pokryje owoce, nie dłużej niż 2 min. Wyjąć banany na półmisek i polać rumem. Na każdym z owoców położyć  łyżkę lodów.

Pyszne! Deser łatwy do przyrządzenia obecnie, w XVIII wieku, szczególnie w Rosji banany były rzadkością a i lody robiło się długo i uciążliwie,

ocena:

Deser bananowy

składniki

  • 6 bananów
  • 3 łyżki masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • ½ szklanki dobrego rumu lub koniaku
  • 6 łyżek lodów waniliowych.

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W dużym, płaskim rondlu stopić masło, włożyć obrane banany i smażyć na małym ogniu obracając aby zarumieniły się z wszystkich stron. Gotować 20 min nie więcej, wtedy wsypać cukier i potrząsać rondlem aż cukier pokryje owoce, nie dłużej niż 2 min. Wyjąć banany na półmisek i polać rumem. Na każdym z owoców położyć  łyżkę lodów.

Pyszne! Deser łatwy do przyrządzenia obecnie, w XVIII wieku, szczególnie w Rosji banany były rzadkością a i lody robiło się długo i uciążliwie,

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję